Wereldwinkel Sint Michielsgestel en Berlicum heel veel dank voor jullie donatie!

Dit jaar ontvingen wij een gulle donatie van de Wereldwinkel uit Sint-Michielsgestel en Berlicum. De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus uit andere culturen. De producenten krijgen een rechtvaardige prijs, waardoor zij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. De Wereldwinkel wordt gerund door ongeveer 50 vrijwilligers, die zich vol enthousiasme inzetten voor het goede doel.

Een deel van de opbrengst wordt jaarlijks gedoneerd aan door de vrijwilligers voorgestelde goede doelen organisaties. StandUp4Talent was dit jaar een van de gelukkigen! Wij danken alle vrijwilligers van de Wereldwinkel voor hun inzet en deze gulle donatie!

Een bezoek aan onze studenten in Kenia

In augustus-september 2023 hebben wij (Stefan en Brigitte) al onze studenten in Kenia bezocht. Onze high school studenten bezochten we in hun dorpen tijdens hun schoolvakantie. Het was fijn hen te spreken in hun eigen omgeving, zonder de druk van het strenge schoolregime. En het was fijn om hun ouders en hun communities te ontmoeten.

Onze bachelor studenten hebben we ontmoet in Nairobi. We hebben een aantal universiteiten bezocht en een kijkje genomen in het leven op hun studentenkamer. Als je ziet onder welke omstandigheden zij moeten leven en studeren krijg je grote bewondering voor hun prestaties.

Als afsluiting hebben wij voor onze bachelor studenten een etentje georganiseerd, ons “StanddUp4Talent Family Diner”, zodat zij elkaar konden leren kennen. Wij hopen dat zij in de toekomst elkaar zullen steunen, tips geven, samenwerken, etc.

Lees hier ons uitgebreide verslag

Esther Naini is afgestudeerd!

Esther Naini (1995) is een van de vele Maasai Girls die met hulp van Hellen Nkuraiya wist te ontkomen aan vrouwenbesnijdenis en uithuwelijking in ruil voor een paar koeien. Hellen is een bijzondere Maasai-vrouw die zich al jaren inzet voor meisjes zoals Esther Naini.

Met onze ondersteuning kon Esther Naini in augustus 2018 starten met haar studie Daystar University (Athi River Campus) Bachelor of Arts in Community Development. Met deze studie wil zij zich voorbereiden op voortzetting van het goede werk van Hellen.

In oktober 2022 studeerde ze af en dat werd landelijk nieuws! De Keniaanse publieke omroep zond een reportage (https://youtu.be/DJXKdT_ixGM) uit van het prachtige feest dat haar community voor haar organiseerde. Zij zijn supertrots op haar en wij zijn dat ook!

Meer lezen over Esther Naini: klik hier

Jecinta is toegelaten op de Faculty of Law van de University of Nairobi!

Jecinta heeft haar eindexamen aan Moi Girls High School, een van de beste scholen van Nairobi, met prachtige cijfers afgerond.
Het was lange tijd haar droom om arts te worden. Maar zij heeft toch besloten om rechten te gaan studeren om haar Maasai-community in de toekomst juridisch te kunnen ondersteunen bij de vele problemen die zij ondervinden.
In oktober 2022 is ze gestart met haar bachelor studie aan de Faculty of Law van de University of Nairobi.

Wij willen deze talentvolle jongedame graag blijven ondersteunen om haar ambities waar te maken en wensen haar veel succes!

Rosa Maria is afgestudeerd!

Rosa Maria (1998) startte in 2018 met haar studie hotelmanagement in Cusco. Haar droom is om manager te worden van een groot hotel in Cusco.
Op 1 september 2022 heeft ze haar studie afgerond met een presentatie over het hotel waar ze haar afstudeerstage heeft gedaan. Ze vertelde over de bijzondere architectuur, de organisatie, haar werkzaamheden en eindigde met aanbevelingen voor het hotel. Haar moeder, broer, ooms en neven en nichten waren aanwezig bij haar presentatie.

Zij kreeg van de jury een hoge beoordeling: 18! (beoordeling in Peru: 0 -20)
Het hotel heeft haar een baan aangeboden!

Wij zijn erg trots op haar, feliciteren haar met dit mooie resultaat en wensen haar veel succes met de voortzetting van haar carrière!

Het jaar 2021 zit erop!

Wederom een jaar met veel uitdagingen voor onze studenten. Lockdowns en online onderwijs, geheel of gedeeltelijk, wat niet meevalt met instabiele internetverbindingen en hoge kosten voor data-bundels. Zorgen over gezondheid en beperkte toegang tot vaccins. En zorgen over de door de pandemie verslechterde economische positie van hun ouders.

Maar hoogtepunten waren er gelukkig ook! Wij feliciteren 4 studenten van harte met het behalen van hun diploma!

Lawrence (Malawi) heeft in het najaar van 2021 zijn Bachelor of Commerce (Accountancy) gehaald aan de Catholic University of Malawi in Limbe. Lawrence wil graag doorstuderen om zijn Master Degree te halen.

Faith (Kenia) is in april 2021 afgestudeerd voor haar Diploma Communicatie en Public Relations aan St. Pauls University Kenya in Nairobi. Met een vermelding voor beste student van haar jaar! We zijn erg trots op haar. Zij is inmiddels vol enthousiasme gestart met haar Bachelor Communicatie en Public Relations.

Ulfa (Indonesië) heeft in mei van dit jaar met goed gevolg eindexamen gedaan aan de hogere middelbare school. Ze is toegelaten op universiteit UNPAD in Pangandaran voor de opleiding verpleegkunde. Stichting Meraih Bintang zorgt voor de sponsoring van haar vervolgopleiding.

Zoraida (Peru) heeft in april 2021 haar diploma Profesional Tecnico en Guia Oficial de Turismo bij het Instituto Khipu in Cusco gehaald. Zij mag zich nu officieel gids noemen. Wij hopen dat Peru in het nieuwe jaar weer toeristen kan ontvangen zodat ze haar passie in praktijk kan gaan brengen.

Naast hun studie hebben onze studenten zich dit jaar ook ingezet voor hun community of voor hun medestudenten. En daar zijn we uiteraard ook trots op .

Faith heeft een lezing mogen houden bij Oloibor Soit Secondary School in Kajiado voor de Strong Maasai Ladies Association SMALA over het grote belang van onderwijs voor meisjes. Haar wens om een rolmodel te zijn voor andere meisjes van haar community komt uit!

Esther Naini werd verkozen tot vertegenwoordiger van de studenten van haar faculteit in de studentenraad en is vrijwilliger geworden bij Desh Care, een organisatie die zich onder andere inzet voor een betere positie van meisjes en vrouwen. Daarnaast nam zij deel aan een ecologisch project waarbij 1000 bomen werden geplant bij een lokale community.

Wij hopen dat het nieuwe jaar goed zal verlopen voor onze studenten, met veel studie-plezier, mooie resultaten, diploma’s, en uiteraard een goede gezondheid!

Hoe zag corona-jaar 2020 eruit voor onze studenten?

Het jaar 2020 stond voor iedereen in het teken van de wereldwijde corona pandemie. In Nederland was de impact op ieders leven aanwezig. Voor sommigen was het goed te doen, met wat aanpassingen en creativiteit. Voor anderen waren de gevolgen groot.

Hoe is het onze studenten vergaan in dit eerste corona-jaar? Scholen en universiteiten moesten sluiten. Online leren was maar op een beperkt aantal opleidingen mogelijk. En daar heb je dan wel een laptop en toegang tot een stabiele internetverbinding voor nodig. Hoe veranderde de economische situatie van hun ouders?

Wij vroegen onze studenten wat de invloed van de pandemie op hun leven, hun studie, hun toekomstperspectief is. Hun verhalen zijn indrukwekkend.

StandUp4Talent Sponsordiner 2020

Hoe vind je voldoende financiële middelen voor de ondersteuning van onze studenten? Onze vaste donateurs bieden een goede basis, maar extra middelen zijn altijd welkom. Een sponsordiner leek ons een mooi experiment, waarbij we het nuttige met het aangename konden combineren.

Nadat de eerste uitnodigingen de deur uit waren bleek al snel dat de belangstelling groot was. In een mum van tijd zaten we vol, en hadden we zelfs een wachtlijst. Superfijn!

Maar een diner voor 35 mensen organiseren in je eigen huis is wel een flinke klus! Gelukkig kregen we heel veel hulp en konden we veel spullen lenen (Wie heeft er 35 soepkoppen? Wij niet!). De sterke jongemannen van ons team bouwden woonkamer om (dank Yoeri en Joey!), Brigitte en Thérèse zorgden voor de aankleding, Anoek probeerde met strakke hand leiding te geven aan de kookploeg (Stefan en Steven, en ieder ander die even niets anders te doen had), Rob en Charlotte verzorgden de wijnen en Paul en Wilma trakteerden ons op heerlijk borrelhapjes (en die 35 soepkoppen).
Een kwartet bestaande uit Hans, Fred, Albert en Etienne van Dubbel Zes zorgde voor een muzikaal intermezzo en Stefan kon het natuurlijk niet na te laten om ook even mee te zingen.
In onze “mini-bioscoop” was een VR-film te zien over de positie van meisjes in Maasailand, gemaakt door Michiel de Koning, met hulp van Faith Supeet, een van onze studentes in Kenia.

En dankzij de hulp van Hellen Nkuraiya konden wij prachtige kleurrijke Maasai-armbanden te koop aanbieden. Speciaal voor ons met de hand gemaakt door de Maasai weduwen uit het dorpje dat Hellen speciaal voor hen heeft opgericht.

Dankzij het enthousiasme en de positieve energie van al onze gasten, en uiteraard alle helpende handen, werd het een fantastische avond waar we met plezier op terugkijken. Heel veel dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

En, niet onbelangrijk, over de opbrengst van ruim 2800 euro zijn we ook dik tevreden.

Kortom, een zeer geslaagd experiment dat vraagt om een vervolg.

Teckler heeft haar eindexamen gehaald!

Teckler was een van de eerste MaasaiGirls die met steun van onze stichting de kans kreeg om naar high school te gaan.
Ezekiel Ole Katato van Across Maasai Land Initiative kwam met haar in contact nadat ze was weggelopen van huis om uithuwelijking te voorkomen. Zij werd opgevangen en begeleid in een rescue center in Kajiado, waar ze haar basisschool kon afmaken. Ezekiel was onder de indruk van haar talent en motivatie, en verzocht ons om haar de kans te geven om verder te studeren.

In februari 2016 kon Teckler, dankzij de donateurs van StandUp4Talent, starten op MITABONI ABC GIRLS’ HIGH SCHOOL en in december 2019 heeft zij haar eindexamen gehaald met mooie cijfers. We zijn trots op haar en danken alle donateurs die haar deze kans hebben geboden!

En nu de volgende stap:
Teckler is erg gemotiveerd om verder te studeren en heeft gekozen voor de studie Bachelor of Commerce aan de Jomo Kenya University of Agriculture and Technology {JKUAT} in Nairobi. Onze stichting wil haar graag de kans geven om ook deze studie te volgen. Voortzetting van de donaties voor Teckler en extra donaties voor haar zijn daarom meer dan welkom.

Heel veel dank voor alle donaties ter gelegenheid van onze verjaardagen!

Al sinds de oprichting van StandUp4Talent vragen wij al onze lieve vrienden en familieleden om ons ter gelegenheid van onze verjaardagen, in plaats van alle mooie cadeaus, een donatie te geven voor onze stichting.  Zo worden onze verjaardagen niet alleen een mooie dag voor ons, maar ook voor de kinderen en jongeren die wij steunen. Dit jaar (2018) zullen de giften ter gelegenheid van onze verjaardagen worden besteed aan de studie van Ester Naini uit Maasailand Kenia (klik hier voor meer informatie)

We hebben inmiddels een mooi bedrag ontvangen, waarvan ongeveer 1 studiejaar kan worden betaald.

Nogmaals heel veel dank, mede namens Esther Naini!
Brigitte & Stefan

Donatie van de Ontmoetingskerk uit Waddinxveen voor de Maasai Girls

Op 4 september 2017 kregen wij tijdens de Great Minds Meeting van MasterPeace een mooie donatie overhandigd Lia en Goos van Vliet van de Ontmoetingskerk uit Waddinxveen. Voor de opbrengst van hun jaarlijkse rommelmarkt werd dit jaar ons project voor Maasai Girls in Kenia geselecteerd.
De aanwezigheid van Ezekiel Ole Katato, leider van AMLI (Olakira Le Maa Trust) en onze lokale contactpersoon voor opvang en begeleiding van Maasai Girls, maakte de overhandiging van deze donatie extra bijzonder.

Heel veel dank aan alle betrokkenen van de Rommelmarkt Waddinxveen voor deze mooie gift!